Dans

foto dansSinds 2007 is er opnieuw een succesvolle dansafdeling in MA'GO academie voor muziek, woord & dans.

Je kan bij ons inschrijven vanaf 6 jaar (of 1e leerjaar) voor de lessen dansinitiatie (LG1 en 2) en vanaf 8 jaar (of 3e leerjaar) voor de les klassiek ballet (lagere graad, middelbare graad en hogere graad). We bieden ook klassieke dans en modern/hedendaagse dans aan voor volwassenen.

Wij werken samen met de vzw Dansstudio Arlekino (www.dansstudio-arlekino.be) die een breed aanbod aan lessen in andere dansstijlen vanaf de leeftijd van 3 jaar aanbiedt. In samenwerking met Arlekino richten wij ook een vooropleiding op voor de leerlingen die intensiever met dans willen bezig zijn. Leerlingen die hun danstalent ten volle willen ontwikkelen en een zo hoog mogelijk niveau willen bereiken, kunnen terecht in de vooropleiding (vanaf 8 jaar). De leerlingen van de vooropleiding nemen regelmatig deel aan wedstrijden en optredens in binnen- en buitenland. Zij volgen 3 uur dans (vanaf 8 jaar) en 4 uur dans vanaf 12 jaar. Zij krijgen klassiek ballet, modern/hedendaagse dans en choreografie.

Wij hebben een heel dynamisch en jong lerarenteam met brede interesse voor dans en kunsteducatie en veel enthousiasme voor hun vak.

De coördinatie van de dansafdeling is in handen van Cathy Baelemans. Zij is afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen Dans (bachelor dans en leraar dans) en volgt momenteel een opleiding als Master Kunst & Educatie aan de Fontys Hogeschool Tilburg.

De lessen worden ondermeer gegeven door Cathy Baelemans, Sabin Ceulemans, Anneleen Aerts, Lies Joosen, Floriane Willekens, Danaë Bosman, Céline Verhaeghe, Lauranne Peeraer en Lore Janssens. Pianobegeleiders Els Vrints en Remko Devroede begeleiden de dansers deskundig op zowel artistiek als pedagogisch vlak. Onze docenten hebben allemaal een groot hart voor dans en hebben een professionele opleiding genoten. Zij brengen hun danservaring over vanuit een pedagogische visie met veel aandacht voor dansplezier en de specifieke noden en mogelijkheden van elk kind. Elke leerling moet zich bij ons ten volle kunnen ontwikkelen volgens zijn eigen talent en mogelijkheden.

In 2010 kreeg onze dansafdeling een eerste doorlichting van de pedagogische inspectie en kreeg hier een positieve evaluatie.