Muziek

volledige foto concertjeWou je al lang muziek leren maken, zangles nemen, zelf muziek leren schrijven, muziek leren beluisteren of een instrument leren bespelen (de viool van je opa, de sax van je broer)? Dan ben je bij de Muziekacademie van het GO! (MA’GO!) aan het juiste adres.

Vanaf 8 jaar.

Je volgt een jaar ‘Algemene Muzikale Vorming’ (AMV) en samenzang en je bent vertrokken. Vanaf het tweede jaar krijg je instrumentles of zangles. Volwassenen mogen reeds het eerste jaar een instrument of zang kiezen.

Afhankelijk van het tijdstip van je inschrijving en de beschikbare plaatsen, deel je je wekelijkse uur les met twee tot vier andere leerlingen. Na vier jaren van de Lagere Graad, volgt de Middelbare Graad (3 jaar) met naast het instrument en samenspel of begeleidingspraktijk het vak ‘Algemene Muziekcultuur’ (AMC). De drie vakken vormen één geheel, je moet ze allemaal volgen. De precieze inhoud van de vakken kom je bij de leraars te weten. Waarom ga je vooraf niet eens een les bijwonen?

In de hogere graad word je begeleid naar zelfstandigheid in het repertoire van je keuze. Instrumentaal ensemble is een verplicht nevenvak, waarin ook minder gebruikelijke combinaties en andere genres aan bod kunnen komen.

Elk jaar leg je een overgangsexamen af, waarop je persoonlijke fanclub welkom is. Een mooie start van een muzikale carrière!