Woord

NU IS JE WOORD AAN HET WOORD… LICHT UIT, SPOTS AAN!

EERSTE GRAAD - 2 jaar 1.1 & 1.2 - 6 en 7 jaar

Woordinitiatie

1u woordinitiatie

Woordinitiatie Vertel je graag verhaaltjes, speel je graag een superheld of heldin, of liever een prins op een brommer of een prinses die in de bomen hangt? Brul je graag als een beer of fluit je liever als een vogel? Wil je graag dat sprookjes en verhalen tot leven komen? Hou je van praten? Hou je van uitbeelden? Dan zijn de lessen woordinitiatie echt iets voor jou! In deze lessen voor de allerkleinsten van de lagere school (6-7 jaar) leren we onze verbeelding gebruiken en werken we spelenderwijs rond lichaamsexpressie en stemgebruik. En dit uurtje per week!

TWEEDE GRAAD - 4 jaar 2.1 tot  2.4 - vanaf 8 jaar

Woordatelier

1u woordatelier

Woordatelier sta je graag op een podium? Wou je altijd al toneel spelen? Werk je graag samen met anderen aan een toneelstuk? Dan is dit je kans! In ons woordatelier gaan we al een stapje verder en leren we spelenderwijs om op een podium te staan; we improviseren, leren omgaan met tekst, leren af en toe om mooi en goed te praten, leren samen te spelen met anderen op het podium, werken we rond lichaamsexpressie en werken we doorheen het jaar aan een programma met tekstjes die we tonen aan familie, vrienden, ouders,… op het einde van het schooljaar. Woordatelier is de enige les waar je niet mag zwijgen, vanaf 8 jaar en dit 1 uur per week!

DERDE GRAAD - 3 jaar 3.1 tot 3.3 - vanaf 12 jaar & volwassenen

1u dramastudio

1u speltheater

1u dramastudio

1u verteltheater

Theater speler In dramastudio ervaar je wat acteren is via improvisatie, bewegingsleer en verschillende spelopdrachten. Via deze scenische ateliers ga je op zoek, probeer je dingen uit en verruim je je expressief vermogen. In het vak speltheater ga je aan de slag met een theatertekst. We kiezen een fragment, werken rond dialogen, spanningsopbouw en diepteontwikkeling van een personage. Je werkt steeds in groep. Aan het einde van het jaar breng je je eigen toneelfragment voor een publiek.In het vak verteltheater ga je op zoek naar waardevolle teksten, gedichten, fragmenten, artikels, … Waardevolle stukken die je met een publiek wil delen. Je kan ze voorlezen. Je kan ze verbeelden.  Je kan ze vertellen vanuit een personage. Je kan ze roepen en schreeuwen. Je kan ze filmen en op youtube zetten. Je kan er een geluidscollage van maken. Je kan een reportage maken en er interviews bijdoen. Je kan er een auditieve installatie of een kunstwerk van maken. Kortom je gebruikt je eigen creativiteit om ze op je publiek over te brengen.

VIERDE GRAAD - 3 jaar 4.1 tot 4.3 - vanaf  15 jaar & volwassenen

OPTIE SPELERS

1u speltheater

Verteltheater

1u verteltheater

In het vak dramalab voor de vierde graad komt er, naast de improvisaties en spelopdrachten ook acteren voor camera bij. Wat is filmen? Hoe verhoud ik me tot de camera? Kortom, je leert verschillende acteerstijlen kennen waarin je jezelf nu specifieker traint, ook in techniek. Je gaat je naast de praktijk ook meer verdiepen in hoe ons huidige theaterlandschap er uit ziet: elke trimester wonen we samen een theatervoorstelling bij en wordt die besproken, we bekijken videomateriaal van theatermakers en schrijvers, analoog met de fragmenten die we in de optie speltheater behandelen.

OPTIE MAKERS

Als theatermaker ga je zelf een eigen vorm geven aan je stuk. Je vertrekt van bestaande theaterteksten maar je gaat ze bewerken en je maakt er een eigen verhaal mee. Je leert de beginselen van dramaturgie en scenografie kennen. Je leert hoe je spanning opbouwt en een publiek kan boeien. Je bent je bewust van de rol die je speelt en je eigen theater persoonlijkheid en die van de andere spelers/makers. Je denkt na over wat je wil vertellen aan je publiek en waarom bepaalde teksten voor jou vandaag actueel zijn.

Je kan kiezen tussen Theatermaker, Improvisatietheater, Verteller en de nieuwe richting Kleinkunst.

Theater maker

1u theater maker