Woord Kinderen & Jongeren

EERSTE GRAAD
Woordinitiatie

initiatie 1

Vertel je graag verhaaltjes, speel je graag een superheld of heldin, of liever een prins op een brommer of een prinses die in de bomen hangt? Brul je graag als een beer of fluit je liever als een vogel? Wil je graag dat sprookjes en verhalen tot leven komen? Hou je van praten? Hou je van uitbeelden? 

Dan zijn de lessen woordinitiatie echt iets voor jou! In deze lessen voor de allerkleinsten van de lagere school (6-7 jaar) leren we onze verbeelding gebruiken en werken we spelenderwijs rond lichaamsexpressie en stemgebruik. 

En dit 1 uurtje per week!

Afdelingen & Lessenrooters


Centrum dinsdag
Hove maandag
Basisschool De Kring maandag & donderdag

Docenten

rilke.eyckermans@ma-go.be 
maya.sannen@ma-go.be
eline.kuppens@ma-go.be

 

TWEEDE GRAAD
Woordatelier

woordatelier 2

Sta je graag op een podium? Wou je altijd al toneel spelen? Werk je graag samen met anderen aan een toneelstuk? Dan is dit je kans! In ons woordatelier leren we spelenderwijs om op een podium te staan; we improviseren, leren omgaan met tekst, we leren af en toe om mooi en goed te praten, leren samen te spelen met anderen op het podium, werken we rond lichaamsexpressie en werken we doorheen het jaar aan een programma met tekstjes die we tonen aan familie, vrienden, ouders,… op het einde van het schooljaar. 

Woordatelier is de enige les waar je niet mag zwijgen, vanaf 8 jaar en dit 1 uur per week!

Afdelingen & Lessenrooters


Centrum 1,2,3 op woensdag 4 op donderdag
Linkeroever dinsdag
Hove maandag
De Kring donderdag

Docenten

rilke.eyckermans@ma-go.be 
maya.sannen@ma-go.be
eline.kuppens@ma-go.be

DERDEGRAAD
Dramastudio + Speltheater of Verteltheater

woord derde graad 1

In theater spelen in de dramastudio ervaar je wat acteren is via improvisatie, bewegingsleer en verschillende spelopdrachten. Via deze scenische ateliers ga je op zoek, probeer je dingen uit en verruim je je expressief vermogen. 

In het vak speltheater ga je aan de slag met een theatertekst. We kiezen een fragment, werken rond dialogen, spanningsopbouw en diepte-ontwikkeling van een personage. Je werkt steeds in groep. Aan het einde van het jaar breng je je eigen toneelfragment voor een publiek.

In het vak verteltheater ga je op zoek naar waardevolle teksten, gedichten, fragmenten, artikels, … Waardevolle stukken die je met een publiek wil delen. Je kan ze voorlezen. Je kan ze verbeelden.  Je kan ze vertellen vanuit een personage. Je kan ze roepen en schreeuwen. Je kan ze filmen en op youtube zetten. Je kan er een geluidscollage van maken. Je kan een reportage maken en er interviews bijdoen. Je kan er een auditieve installatie of een kunstwerk van maken. Kortom je gebruikt je eigen creativiteit om ze op je publiek over te brengen.

In de middelbare graad kan je kiezen tussen 1 uur speltheater of 1 uur verteltheater. Sowieso volg je het vak dramastudio.

In totaal heb je 2 uur per week les.

Afdelingen & Lessenrooters


Centrum dinsdag, woensdag en donderdag
Linkeroever dinsdag
Hove vrijdag

Docenten

rilke.eyckermans@ma-go.be 
maya.sannen@ma-go.be
tine.laureyns@ma-go.be