Muziekcultuur Notus

Muziekcultuur Notus

De opleiding muziekcultuur is een aparte opleiding. Je krijgt twee uur per week les en de opleiding duurt drie jaar. Je gaat op zoek naar de bouwstenen van muziek. Je leert de taal van muziek kennen. In onze lessen muziekcultuur gaan we ook musiceren. Het is een heel toegankelijke manier om een basiskennis van muziek te ontwikkelen. Je leert op een eenvoudige manier hoe je muziek maakt. We richten twee opties in, de richting MUZIEKCULTUUR NOTUS en MUZIEKCULTUUR UKELELE.

Wat is NOTUS?

NOTUS Muzieknotatie is een recent ontwikkelde vernieuwing van de klassieke muzieknotatie waardoor muziek lezen gemakkelijk en leuk is. NOTUS is geen opstap naar de klassieke muzieknotatie want NOTUS is een volwaardige muzieknotatie die tot de hoogste graden leidt. 

In NOTUS is memoriseren tot het strikte minimum herleid doordat alle moeilijke struikelblokken die beginners ondervinden bij het leren lezen van muziek via de klassieke muzieknotatie in NOTUS niet meer voorkomen. 

Zo moeten er bijvoorbeeld slechts 7 noten worden geleerd om alle witte toetsen, en dat zijn er 52, van de piano te kunnen spelen. In de eerste les oefen je reeds op zeven witte toetsen van de piano terwijl je tegelijkertijd de noten leest.

 

Voor wie?

NOTUS Muzieknotatie is voor alle mensen die om een of andere reden opzien tegen een klassieke opleiding maar die toch muziek willen leren lezen en spelen op een instrument. 

Deze specifieke cursus is voor piano en voor volwassenen vanaf 18 jaar tot alle leeftijden. Ook oudere senioren kunnen hun ‘pianodroom’ eindelijk waar maken. In deze pianocursus is er geen afzonderlijk vak notenleer en muziektheorie. Ook zingen wordt niet gevraagd. Kortom je leert piano spelen op een zo stressvrije manier als mogelijk.

De cursus.

De lessen zijn wekelijks en thuis oefen je dagelijks verder. Alle noodzakelijke muziektheorie komt druppelsgewijs aan bod vanuit het spelen van oefeningen en korte stukjes. Tijdens de eerste drie maanden wordt een specifiek studieboekje gebruikt dat speciaal is ontwikkeld om alle noten te leren lezen en spelen op zowel de witte als de zwarte pianotoetsen. Ook leer je tezelfdertijd de basisbeginselen van het pianospel. 

Na deze 3 maanden is het ‘noten leren lezen’ definitief voorbij en dit voor de rest van jouw muziek opleiding want je zal alle noten voor alle pianotoetsen (en voor andere instrumenten) kunnen lezen. 

Tijdens de twee volgende trimesters wordt het traject meer persoonlijk uitgebouwd. Doordat het ‘noten leren lezen’ voorbij is, kan er voor 100% worden getraind op de pianotechniek, op het spelen van diverse ritmes, op de uitvoering enz. kortom op dat wat je echt wil doen: piano spelen!

Meer informatie bij Erwin Clauws, de ontwikkelaar van NOTUS: mail: info@notus.world, tel. 056 60 98 05.

Meer info over NOTUS Muzieknotatie: www.notus.world