Muziekinitiatie en Muziekatelier

VAKGROEP MUZIEKATELIER & INITIATIE

Muziekinitiatie
 

Algemene muziekles voor het eerste en tweede leerjaar.

In onze wekelijkse groepsles van 1 uur leren we de eerste noten, doen we spelletjes om het gehoor te ontwikkelen, experimenteren we met ritmes en oefenen dit zelfs op kleine slaginstrumentjes. We oefenen onze stem en zingen leuke liedjes. We leren de verschillende instrumenten kennen, we gaan met het muzikaal materiaal aan de slag en componeren zelf een eerste ritme of liedje en nog zoveel meer! Ook staan we op een echt podium ongeveer twee keer per schooljaar.

Muziekinitiatie klarinet: (Centrum)

Net als in de algemene les leren we alle facetten van de muziek kennen maar nu doen we dit door te spelen op de Clarineo. Dit is een lichetere klarinet die goed geschikt is voor onze kleinere handen! De plaatsen voor dit vak zijn beperkt!

Heb je graag meer info neem dan contact op met Katelijne Vanderhoeft: katelijne.vanderhoeft@ma-go.be

Afdeling:
Centrum, Hove, Linkeroever, Heilige Familie, De Kring 

Lesdagen: 
lessenrooster Centrum
lessenrooster Hove
lessenrooster Linkeroever

Heilige Familie: donderdag van 12:20 - 13:20
De Kring: maandag 16.30 - 17.30: 1.2
donderdag 16.30 -17.30: 1.1

Docenten + contact:
Katelijne.vanderhoeft@ma-go.be (muziekinitiatie klarinet en campus heilige familie) 0472/242297
Pimpanit.karoonyavanich@ma-go.be (Centrum)
Isabelle.braet@ma-go.be (linkeroever)
Mirjam.dewit@ma-go.be (de Kring)
Britney.huysmans@ma-go.be (centrum)
Yahandi.alonso@ma-go.be (Hove)

Muziekatelier

In het muziekatelier gaan we ervaringsgericht aan de slag met ritme, melodie en harmonie. Zo wordt er een stevige basis gelegd van waaruit uw kind met een rugzakje vol muzikale bagage zijn stem/instrument de baas kan. Muziekatelier is een echte DOE les, dwz we werken vooral actief musicerend. We werken sterk vocaal maar ook andere werkvormen komen eens aan bod. Niet alleen de kennis die we opdoen is belangrijk maar in groep gaan we hier mee aan de slag als onderzoeker, samenspeler, kunstenaar en performers.  

Afdeling:
Centrum, Hove, Linkeroever, Heilige Familie, De Kring 

Lesdagen: lessenrooster Centrum
lessenrooster Hove
lessenrooster Linkeroever

Heilige Familie: maandag 15.30-16.30: muziekatelier 2.1 maandag 16.30 - 17.30: muziekatelier 2.2
De Kring: 12u40-13u40 atelier groepsmusiceren 4e, 5e en 6e leerjaar 14u-15u (oid) muziekles 3A
15u30-16u30 2.2 muziekatelier 17u30-18u30 2.3 muziekatelier (ovb)

Donderdag 12u40-13u40 koor 14u-15u (oid) muziekles 3B 15u30-16u30: 2.1 muziekatelier

Docenten + contact:

Katelijne.vanderhoeft@ma-go.be (centrum) 0472/242297
Pimpanit.karoonyavanich@ma-go.be (centrum)
Isabelle.braet@ma-go.be (linkeroever)
Mirjam.dewit@ma-go.be (de Kring)
Britney.huysmans@ma-go.be (centrum)
Yahandi.alonso@ma-go.be (Hove)
Carine.melotte@ma-go.be (centrum ook volwassenen)
rientje.vanoirschot@ma-go.be (Centrum en Hove ook volwassenen)
manon.zonnekein@ma-go.be (Hove)
Britney.huysmans@ma-go.be (centrum)
Yahandi.alonso@ma-go.be (Hove)

TEAM VAKWERKGROEP MUZIEKATELIER

coördinator katelijne.vanderhoeft@ma-go.be  

 

Katelijne Vanderhoeft

JrcGGuUTqZy6cCuAMjQiQsjP8WfviPeOb3Ww3yIrmOhpqbTWTdezEcGa9x8YR74tEgWTeYU1RVw5qI3_hG0b_p5Pu5qnwifn6tFegMh2GotPkVCf2Nw-RkDGJGmzMY-qkKalu5S0

Bio: Met de paplepel kreeg ik muziek ingegoten doordat mijn beide ouders muzikant zijn. Zelf ben ik op de Ma’Go begonnen met de eerste muzieklessen. Eerst viool en daarna ben ik overgestapt op mijn ware liefde, de klarinet. Later voegde ik ook de basklarinet hieraan toe. Naast zelf musiceren vind ik het enorm prettig om te werken met de kleinste muzikanten onder ons. De leerlingen helpen om te ontdekken wat muziek allemaal kan inhouden, samen de muziektaal te ontcijferen, te leren samenspelen, te zingen, een eerste optreden voor te bereiden en nog zoveel meer. 

Vakken & Instrumenten: Muziekatelier,muziekinitiatie en  muziekinitiatie klarinet, klarinet

Afdelingen en dagen: Centrum en Heilige Familie

Contact (mail @ gsm):katelijne.vanderhoeft@ma-go.be 0472/242297

Isabelle Braet

-HVuUgkX2M1KxhFMCCxPrUMjvb0oBwL9foa2tqLBN-bvht0sNMsbdRwv5vMlitPPiWOa1ZpCdKivmR8nzMA7Q2AQH2YIPclowafWOWYLGl1b42cktviyrzSYLx6qbp9s4aY-a76e

Bio: Als kind ben ik steeds gefascineerd geweest door de dwarsfluit. Pas als tiener heb ik mijn eerste stappen in de muziek gezet via ma-go Antwerpen.  Daar werd ik zo gemotiveerd dat het een evidentie was om muziek verder te studeren.

Vertrekkend vanuit het samen musiceren, samen zingen vind ik het heel boeiend om ook de jongste muzikanten te begeleiden en met hen de magische taal van de muziek te ontdekken.

Vakken & Instrumenten: Muziekinitiatie en  muziekatelier kinderen en volwassenen, groepsmusiceren blazers en dwarsfluit

Afdelingen en dagen: Linkeroever (maandag-woensdag-donderdag)

Centrum (dinsdag - zaterdag)

Contact (mail @ gsm):isabelle.braet@ma-go.be 0498 49 57 89
 

Rientje Van Oirschot

ASCnPqiWACNhC_oDtpM0Tn8bIpX6sGYWq9y3fyqIXeQ9XJDfoUnXordxFnuiVsg9bu2Tg9IEG2fhxK-Yf9e36_HS-61tewHlOfgSrgRCCv2VJFfq94D2JjU7KcqigBhIkoE2Cm_s

Bio: Muziek ‘spelen’ was bij ons thuis even vanzelfsprekend als eten en slapen.  Los van de klassieke opleiding als violiste werd ik ondergedompeld in allerlei verschillende genres in de muziek. Als kind stond er een ‘jam’ piano in de garage, dat zorgde voor spontane muzikale feestjes en experimenten.  Mijn oudere zus ging me voor aan die piano, en ik was het ‘na-apende’  zusje, waardoor ik ook piano leerde.

 

In de “muziekkamer” ging het er ‘academischer’ aan toe. 

Ik had mijn vioolidolen en streefde naar een eigen geluid.  

De conservatoriumopleiding was intensief, maar nadien brak ik los in het verder experimenteren met verschillende genres/improvisatie en arrangement, vaker in samenwerking met Choreografen.  

Orkestjobs lieten me de mooiste cutluurhuizen in België en Europa ontdekken, en ook de ‘metier’ onderhouden waarvoor ik was opgeleid. Die ervaringen van het ‘samenspelen’ deel ik graag met de leerlingen, maar alsook de passie voor ‘muziek en het effect van “geluid” in het algemeen.  Muziek zit in ons allemaal en mijn slogan is: “we shuffelen door het leven met een heart - “beat” . Als je goed luistert dan hoor je dat het swingt. 

 Mijn zus Joke werd pianiste en is mijn collega bij de Ma’go!

Vakken & Instrumenten:Muziekatelier kinderen en volwassenen, Muzieklab expert

Afdelingen en dagen: Centrum (maandag-woensdag-donderdag)

Hove (dinsdag)

Contact (mail @ gsm): rientje.vanoirschot@ma-go.be 0485 14 93 38

Carine Melotte
 

2sb0Mo3BLL-WcCrFYpnQVQsgm40id0eMzoOLofnTTD1aS9F6niPhAISqFmGtkfzCCrpwGNxeSV7Qp1DqgQqDPVtW_I7iKQozm1kBJcasm_OJIiPEhiz18ws0QLtZ0_zYSTRvC40q

Bio:

Met een moeder die steeds zong en een vader die dol was op een brede waaier van muziekstijlen, werd ik al reeds snel gestimuleerd om les te gaan volgen aan een muziekacademie ( Genk ). Na het eerste jaar notenleer koos ik voor het instrument viool. Ik volgde de lessen trouw onder het toeziend oog van papa en mama. Het lag voor de hand dat ik ‘muziek’ als hogere studie ging volgen; eerst aan het conservatorium van Brussel, daarna in Antwerpen. Daar kwam ik beroepshalve uiteindelijk terecht bij Dhr. G. De Greeve die een uitzonderlijk project leidde aan de Rijksmuziekacademie: het ‘Kodaly-project’. Hier heb ik enkele jaren aan meegewerkt en er veel ervaring opgedaan. Later kreeg ik de kans om aan het Aquarius project ( Ma'go) mee te werken. Uiteindelijk werd ik hier ook leerkracht AMV / MCV. Ik geef les zowel aan kinderen als aan volwassenen. Het samen musiceren en je creativiteit de vrije loop laten vind ik heerlijk!

Vakken & Instrumenten:Muziekatelier kinderen en volwassenen

Afdelingen en dagen: Centrum (maandag- dinsdag -woensdag)

Contact (mail @ gsm):carine.melotte@ma-go.be 0485 94 77 32

Manon Zonnekein

f_hfvqoG1S8mQneC7gXMe5hZGmY1AjbvqpomMOyLl-naU_oWj9r_mxSr4f_zgwqyQ-cAQOcDxN-wNmiO7cNBykS5MAvaPUvrLM94FSaHGSSv6e1ZNrmtrxI0BFfe7n9n0bHKha0F

Bio: Het zingen zat mij al heel vroeg in het bloed. Gans mijn lagere schooltijd zong ik in het schoolkoor van Aimé Thonon. We reisden met het koor en namen elk jaar deel aan de wedstrijden op de radio. Daarna begon ik piano en blokfluit te spelen en studeerde aan het Lemmensinstituut waar ik de kunsthumaniora afmaakte. Op 18 jarige leeftijd ging ik naar het KVMC te Antwerpen waar ik blokfluit studeerde. Zo kwam ik 39 jaar geleden terecht op de MAGO en begon ik als leerkracht notenleer. Ik hou nog steeds het meest van samen zingen met de kinderen. Het blijft me erg ontroeren wanneer ik zie hoe lagere schoolkinderen hun eerste stapjes zetten in die wondere taal die muziek is.

Vakken & Instrumenten:Muziekatelier

Afdelingen en dagen: Hove (dinsdag -woensdag - donderdag en vrijdag)

Contact (mail @ gsm):manon.zonnekein@ma-go.be 0494 50 25 44 

Britney Huysmans

Sp9ul4wCewyRaemBSSndbIe5OZLPxWntkcBL1IF7X1wdl8whVILOLGkRq8gSyUdX41QH5WooZL9V3re08PVPojS2C4_BpmFT0MuqgUzeFNh9f5cpKAVKKbBWGOjnM5ePEa1_-sDl

Bio: Zingen heb ik altijd liever gedaan dan praten. Van jongs af aan zat ik in een kinderkoor en ben zo steeds meer in de wereld van muziek terecht gekomen. In de muziekschool volgde ik piano en dwarsfluit, als tiener nam ik daar nog gitaarlessen bij en toen ik al op het conservatorium zat, besloot ik bij Ma’Go nog extra lessen fagot te volgen. 

Wat ik het liefst doe is muziek ontdekken met kinderen en vanuit die ervaring samen nieuwe creaties maken. Vanuit de ideeën van de leerlingen vertrekken om tot een leuk concert te komen. Samen zingen en musiceren, onze oren trainen en hier en daar wat improviseren. Muziek is superleuk, en wordt nog leuker als je de geheimen erachter ontdekt.

Vakken & Instrumenten: Muziekinitiatie en Muziekatelier

Afdelingen en dagen: Centrum (maandag-woensdag-vrijdag)

Contact (mail @ gsm):britney.huysmans@ma-go.be 0478 44 13 54

Pimpanit Karoonyavanich

GPk1TMKnLTG0zNhFYox6OL0YPOYGJ8Z6gQ12N60fF7PCh_3IynkBKQoE1sacSSXOq5qCu3ITTp6E-wJpLOKkI5KbceTxXx4hSoQAV8MPf7qjdRcWaEz52HhEiFsWZWXSOSdGM_HQ

Bio:

Pimpanit Karoonyavanich is een Thaise componiste, geboren in Bangkok, Thailand in 1988.

Als kind toonde zij reeds een grote interesse in de muziek. Vanaf 8 jaar volgde zij pianolessen. Tijdens haar schooltijd zong zij ook in het koor van haar school, speelde de pianobegeleidingen en gaf vanaf 11-jarige leeftijd al concerten tot zij afstudeerde aan het middelbaar onderwijs. Met het schoolkoor nam zij deel aan optredens en wedstrijden in Azië en Europa. Deze internationale contacten initieerden zeker haar droom om hoger muziekonderwijs verder in Europa te studeren.

Haar hogere muziekstudies begon Pimpanit aan de ‘Kasetsart University’ in Bangkok. Zij studeerde af met onderscheiding in 2010 en behaalde een graad van Bachelor of Arts – Western Music (Piano Performance).

In 2011 begon Pimpanit compositielessen te volgen bij Wim Henderickx aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP School of Arts). Een jaar later schakelde zij over naar het Lemmensinstituut in Leuven (LUCA School of Arts), waar zij compositie studeerde bij Jan Van der Roost en Luc Van Hove. In 2013 behaalde zij een Bachelor of Arts – Compositie. In 2015 studeerde zij af met een Master in de Muziek – Compositie met onderscheiding.

Tijdens haar studiejaren als compositiestudent groeide ook haar interesse in het dirigeren, vooral gemotiveerd door haar compositiedocent Jan Van der Roost. Naast compositie startte zij ook studies directie onder leiding van Ivan Meylemans en zij behaalde een Bachelor of Arts – Directie aan het Lemmensinstituut (LUCA School of Arts) in 2016.

Haar composities werden reeds uitgevoerd in de Verenigde Staten, Thailand, Japan, België, Rusland, Duitsland, Italië, Nederland, Litouwen en Verenigd Koninkrijk.

In 2017 schreef Pimpanit in opdracht van het NBK een verplicht werk voor de ‘Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2017’ (Dutch National Brass Band Championships 2017) in 3de Divisie. Dit werk: ‘A Journey to the Bermuda Triangle’ werd datzelfde jaar ook aangeduid als het verplicht werk voor de ‘Belgische Brassband Kampioenschappen 2017’ (Belgian National Brass Band Championships 2017) in 3de Divisie.

Door deze compositie werd de jonge componiste genomineerd in de top 10 van ‘2017 Newcomers of the Year’ door 4barsrest (4BR Awards).

Omdat muziekles geven één van de dromen van Pimpanit is begon zij Nederlandse les te volgen en zij slaagde voor de Interuniversitaire Taaltest voor Anderstalingen (ITNA B2). In 2019 behaalde zij het diploma van de Specifieke Lerarenopleiding - Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP School of Arts) met onderscheiding.

Pimpanit heeft ook een warm hart voor de amateurmuziekbeleving in Vlaanderen. Als hobby speelt zij althoorn in een van de vele amateurverenigingen die ons land rijk is.

 

Vakken & Instrumenten: Muziekinitiatie en  Muziekatelier

Afdelingen en dagen: Centrum (dinsdag-zaterdag)

Contact (mail @ gsm):pimpanit.karoonyavanich@ma-go.be  0494 37 33 26

Yahandi Alonso

bxNHQMD2aoO7Jx5bz2yPJng-n5CWgPunYVerLbFwFBt2wzVa7i1qNAA13eL317B7i9KI3zaf8niGNTPq4jB5GXj_xE3U3FuYn6EFyK0HBnqfG78pMgxO0-PmBD4QgV_0WLac4NRy

Bio:

Muziek is de drijvende kracht die een meisje van waar ergens geen muziekacademie was naar het Conservatorium van Antwerpen bracht.

Ik heb de kans gehad om uitstekende leerkrachten te hebben, mijn ouders zijn eveneens docenten en ook ik ben gebeten door die microbe. Naast het musiceren is lesgeven één van de meeste vervullende ervaringen die ik heb mogen opdoen en hier wil ik mij verder op toeleggen.

Ik geloof in de kracht van de kunst om een betere wereld te creëren en ik wil mijn kennis en passie voor muziek delen, anderen inspireren en enthousiasmeren.  

Vakken & Instrumenten: Muziekinitiatie en  Muziekatelier

Afdelingen en dagen: Hove (maandag)

Contact (mail @ gsm):Yahandi.alonso@ma-go.be 0483 03 64 76

Mirjam De Wit

3tsn27I8nXMWz3cZAbEXUYAvaufflRnUTCE3gRgnoGZPGkrAyBuUjiZHgDkazWhIhdMcuwYazvqdk4vUASVulM4ewltP-RGcvZJqb6HZ5BIPyrxV0xCYx091-hgqr6crH8XZa54W

Bio: Mirjam de Wit is muziekpedagoog. Ze studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en volgde les aan de Guildhall School for Music and Drama, Londen. Mirjam speelt klarinet en (jazz)piano, maar is vooral maker en pedagoog. Liedjes, muziektheater, kinderopera's, met als grote inspiratiebronnen Annie MG Schmidt, Leonard Bernstein, Roald Dahl en volksliedjes van heinde en verre. In 2013 won ze met het Liedje in de Maneschijn de compositiewedstrijd van Wy Sjonge in Friesland.

Mirjam is een echte bezige bij en werkt niet alleen in de Ma’Go maar ook als freelancer voor kunsteducatieve organisaties en ze leidt het circusorkest Estropov van middelbare Steinerschool De Es in Berchem. Voor het Studiecentrum Vlaamse Muziek ontwikkelt ze projecten rond volksliedjes voor kinderen. Omdat alle kinderen schoonheid verdienen, richtte ze met collega Brechtje Van Bel Pluto vzw op, een kunsteducatieve organisatie die kunstactiviteiten ontwikkelt voor kinderen met voornamelijk (maar niet uitsluitend) kansarme achtergronden. Zo rijden ze rond met een tot kunstmobiel omgebouwde bakfiets, de Plutomobiel, om kunstworkshops aan te bieden op pleintjes in Antwerpen. 

Mirjam is ook het aanspreekpunt voor de muzieklessen op campus De Kring (freinetschool).

Vakken & Instrumenten: Muziekinitiatie, Muziekatelier, groepsmusiceren cross over?????

Afdelingen en dagen: De Kring (maandag-donderdag)

Contact (mail @ gsm):Mirjam.dewit@ma-go.be gsm liever niet vermelden op website!

FILM & FOTO

NotjgLfRIfKmS0lH0LQBmLyCxOAVNu5iQAaOyftsaUlKxlKXTkr1Hzj5rqHn0u6NWNbIq12JLogw-F-hjr9g78axMK5kjE0-E0F-xTxRUsefCTgquhEJVtQILJLpKLORnAWa75Tn

muziekinitiatie klarinet

PvIN54md8Z4sVmvRZ1_I0K87v_DP4wZWrLeg-MV8Y2M1J8kBklpKTzTB-onOXn96RDMYJmbwbWUVB8LjcGhcgE71pTY2OB46_Qn5MJWkKN0VJ1_XAoRn-V2_FxJDoIkhDo5h9CaB

samen met collega’s de instrumenten voorstellen!