Muzieklab Pop Jazz

In de 3de graad wordt het vak Muzieklab PopJazz gegeven

Hier wordt vooral gehoortraining, akkoordenleer , ritmiek en stijlkennis  aangeleerd. Alsook een aanzet tot  harmonie-leer. Vanaf  2020 is er een opsplitsing jongeren -volwassenen. 

In het 3de jaar zijn er voor de jongeren diverse Modules, waaronder Ableton, popjazz-muziekgeschiedenis, ritmiek,  musescore , sibelius etc.. 

AFDELING CENTRUM 

Maandag 18u00 - 21u00  
Donderdag 18u00 - 21u00 

DOCENTEN

Peter.kox@ma-go.be 

AFDELING HOVE

Woensdag:  13u - 17u 

DOCENTEN
vincent.brijs@ma-go.be

In 3.3 jongeren kan je het vak Muzieklab Modules volgen!

In 3.3 jongeren kan je kiezen voor het vak Muzieklab Modules
Je kiest een module uit het 1ste semester en een module uit het tweede semester.

Dat brengt met zich mee dat er 8 verschillende combinaties mogelijk zijn.. en je zal die ook zo terugvinden op je inschrijf - account.  De bedoeling is dat je  daar 1 COMBINATIE uit kiest . 

Eerste semester (september t.e.m. januari)
Muziek noteren op PC/MAC - maandag 17u - Jeroen Baert

Aan de hand van 'Musescore', een gratis en handig programma voor Windows- en Mac gebruikers, leren we hoe je van eenvoudidige muzieknoten naar een echt muziekstuk en partituur kan gaan.

Muziekproductie met software - donderdag 17u - Vincent Brijs
Leer hoe je je eigen muziek maakt, opneemt en monteert met een DAW (Digital Audio Workstation) zoals Ableton Live of Cakewalk. Spelen met beats, sampling, sequencing, midi-composities, Mixting, etc.

Jazz-pop-rock geschiedenis - maandag 17u - Erik Bogaerts
Wil je meer te weten komen over Miles Davis, Prince, Radiohead of Madonna? Door het beluisteren van bekende en minder bekende platen en het kijken naar documentaires, ontdek je de meer dan 100 jarige geschiedenis van de jazz en pop. Artiesten, componisten en stijlen worden besproken.

Muziek opnemen met de computer: Audacity en Garageband - maandag 17u - Jeroen Baert
Aan de hand van Audacity & Garageband, twee gratis programma's voor Windows en Mac, gaan we met een computer muziek maken op een creatieve manier.

2de semester (februari t.e.m. juni)
Muziek opnemet met de computer: audacity en garage band maandag 17u Jeroen Baert 

Aan de hand van ‘Audacity’ & ‘Garageband’, twee gratis programma’s (Windows & Mac), gaan we met een computer muziek maken op een creatieve manier.
Muziekproductie met software - donderdag 17u - Vincent Brijs
Leer hoe je je eigen muziek maakt, opneemt en monteert met een DAW (Digital Audio Workstation) zoals Ableton Live of Cakewalk. Spelen met beats, sampling, sequencing, midi-composities, Mixting, etc.

Ritme-lab: Groove around the world! - donderdag 17u - Nico Manssens
De ritmes die vandaag populair zijn hebben een lange traditie die ons van Afrika naar de Caraïben via de States tot weer bij ons brengt. Je leert die magische patronen kennen, klappen en we gaan er in groep mee aan de slag. Je muzikale horizon, ritmisch lezen en onafhankelijkeid worden fijn gesteld.

AFDELING CENTRUM 
maandag en donderdag om 17h 

DOCENTEN
vincent.brijs@ma-go.bejeroen.baert@ma-go.benico.manssens@ma-go.beerik.bogaerts@ma-go.be