Nieuwe lessen volgend schooljaar

  • 27 mei 2019

CENTRUM

Cross over

Wat gebeurt er als dansers, acteurs en muzikanten (klassiek en pop jazz) samenwerken om een nieuwe productie te maken? Tijdens cross over gaan we op zoek naar kruisbestuivingen.  We werken toe naar toonmomenten, maar de inhoud ligt niet vast en komt voort uit een gemeenschappelijke zoektocht. Welke muziek kan er klinken bij je tekst? Hoe zou het zijn als er iemand danst op jouw muziek? Kun je dansen met woorden? 

Ben je nieuwsgierig en hou je van dingen maken? Ben je benieuwd wat je nog meer kan met je discipline of heb je zin om eens iets nieuws te proberen? Dan ben je aan het juiste adres. Kom lekker mee buiten de lijntjes kleuren in Cross over!

Voor: leerlingen 3e en 4e graad (voormalig middelbare en hogere graad) dans, woord en muziek

Wanneer: dinsdagavond van 19u-20u30Door: Mirjam de Wit

Info en opgeven: mirjam.dewit@ma-go.be

We werken hier met lessenreeksen zodat je in drukke examenperiodes geen les hebt.

 

Notus

EERSTE JAAR PIANO VOOR BEGINNERS VOLWASSENEN met DE NIEUWE EN GEMAKKELIJKE MUZIEKNOTATIE ‘NOTUS’.

 

Wat is NOTUS?

NOTUS Muzieknotatie is een recent ontwikkelde vernieuwing van de klassieke muzieknotatie waardoor muziek lezen gemakkelijk en leuk is. NOTUS is geen opstap naar de klassieke muzieknotatie want NOTUS is een volwaardige muzieknotatie die tot de hoogste graden leidt. 

In NOTUS is memoriseren tot het strikte minimum herleid doordat alle moeilijke struikelblokken die beginners ondervinden bij het leren lezen van muziek via de klassieke muzieknotatie in NOTUS niet meer voorkomen. 

Zo moeten er bijvoorbeeld slechts 7 noten worden geleerd om alle witte toetsen, en dat zijn er 52, van de piano te kunnen spelen. In de eerste les oefen je reeds op zeven witte toetsen van de piano terwijl je tegelijkertijd de noten leest.

 

Voor wie?

NOTUS Muzieknotatie is voor alle mensen die om een of andere reden opzien tegen een klassieke opleiding maar die toch muziek willen leren lezen en spelen op een instrument. 

Deze specifieke cursus is voor piano en voor volwassenen vanaf 18 jaar tot alle leeftijden. Ook oudere senioren kunnen hun ‘pianodroom’ eindelijk waar maken. In deze pianocursus is er geen afzonderlijk vak notenleer en muziektheorie. Ook zingen wordt niet gevraagd. Kortom je leert piano spelen op een zo stressvrije manier als mogelijk.

 

De cursus.

De lessen zijn wekelijks op vrijdagnamiddag en thuis oefen je dagelijks verder. Alle noodzakelijke muziektheorie komt druppelsgewijs aan bod vanuit het spelen van oefeningen en korte stukjes. Tijdens de eerste drie maanden wordt een specifiek studieboekje gebruikt dat speciaal is ontwikkeld om alle noten te leren lezen en spelen op zowel de witte als de zwarte pianotoetsen. Ook leer je tezelfdertijd de basisbeginselen van het pianospel. 

Na deze 3 maanden is het ‘noten leren lezen’ definitief voorbij en dit voor de rest van jouw muziek opleiding want je zal alle noten voor alle pianotoetsen (en voor andere instrumenten) kunnen lezen. 

Tijdens de twee volgende trimesters wordt het traject meer persoonlijk uitgebouwd. Doordat het ‘noten leren lezen’ voorbij is, kan er voor 100% worden getraind op de pianotechniek, op het spelen van diverse ritmes, op de uitvoering enz. kortom op dat wat je echt wil doen: piano spelen!

Voor de cursus gelden de financiële regelingen zoals voor de overige cursussen aan het MAGO. Inschrijven voor deze cursus kan op het secretariaat van het MAGO, Antwerpen vanaf 10 juni 2019.

 

Meer informatie bij Erwin Clauws, de ontwikkelaar van NOTUS: mail: info@notus.world, tel. 056 60 98 05.

 

Meer info over NOTUS Muzieknotatie: www.notus.world

 

HOVE

Muzieklab Expert

Wens je naast je instrumentale training een bredere kunde en kennis te ontwikkelen waar je verschillende richtingen mee uitkan, dan is Muzieklab EXPERT iets voor jou.  Je krijgt naast  theoretische, vocale, ritme -en gehoortraining, ook meer zicht op de opbouw van een partituur, de harmonische structuur en de stijlkennis.  De lessen worden afgestemd op je eigen instrument, om tevens een ‘geëngageerd’ samenspel te bekomen. 

Voor leerlingen van de 3e en 4e graad.

Deze les gaat door op dinsdag van 18u - 19u. Leerkracht: Rientje Van Oirschot