Klavierklas

klavierklas

Iets voor jou? Ja, als je een basisvaardigheid op het klavier hebt (minstens niveau middelbare graad piano/klavecimbel/orgel/...)

Ja, als je zin hebt om vooral 18de en 19de-eeuwse muziek – laatbarok, klassiek, romantiek te spelen

Het zwaartepunt ligt bij het 18de en 19de eeuwse repertoire: Couperin, Scarlatti, Händel, Bach, zonen Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Dussek, Schubert, Hummel, Mendelssohn, Chopin, Schumann, Liszt, Brahms,.. Maar William Byrd en Gyorgy Kurtàg zijn ook welkom, we verkennen de ganse pianoliteratuur.

We gebruiken hiervoor het instrumentarium van de MAGO als studie- en/of concertinstrumenten.

Meerdere mooie klavecimbels, een fortepiano naar Walter, de moderne vleugel en zelfs een positieforgeltje staan op ons te wachten!

De leiding van de klavierklas ligt in handen van Els Flement. Zij studeerde piano bij Chantal Bohets, klavecimbel bij Ewald Demeyere en fortepiano bij Jos Van Immerseel. Ze heeft een levendige concertpraktijk als pianiste, klaveciniste en vooral als fortepianiste. Ze is ook kandidaat in de musicologie en heeft een jarenlange pedagogische ervaring.

fortepiano

Wil je enkel fortepiano spelen, dan kan dat ook, mits je een basisvaardigheid op het klavier bezit. Je kan dan inschrijven voor de aparte cursus 'fortepiano'.