Speciale lessen volgend schooljaar

  • 25 mei 2020

CENTRUM

Samenspel wereldmuziek (NIEUW!)

Nieuw vanaf dit schooljaar is het samenspel wereldmuziek. Deze les gaat door op woensdag 17u45 - 18u45.

Welkom aan spelers van: viool, cello, contrabas, klarinet, accordeon, percussie, ukulele, mandoline en blokfluit

Voor meer info an.vanlaethem@ma-go.be

https://vimeo.com/450891351?fbclid=IwAR34ywYa8Ck-KDV1vJRREPDJup9Ws96Dsdb-3YQzmFah9gkYfluNw2olEzE

Muzieklab modules voor jongeren 3.3 (NIEUW!)

Dit muzieklab is gericht op jongeren 3.3 van de pop-jazz richting en klassieke richting. Je kiest een module uit het 1ste semester en een module uit het tweede semester.

1ste semester (september t.e.m. januari):

Muziek noteren op PC/MAC - maandag 17u - Jeroen Baert

Aan de hand van 'Musescore', een gratis en handig programma voor Windows- en Mac gebruikers, leren we hoe je van eenvoudidige muzieknoten naar een echt muziekstuk en partituur kan gaan.

Muziekproductie met software - donderdag 17u - Vincent Brijs

Leer hoe je je eigen muziek maakt, opneemt en monteert met een DAW (Digital Audio Workstation) zoals Ableton Live of Cakewalk. Spelen met beats, sampling, sequencing, midi-composities, Mixting, etc.

Jazz-pop-rock geschiedenis - maandag 17u - Erik Bogaerts

Wil je meer te weten komen over Miles Davis, Prince, Radiohead of Madonna? Door het beluisteren van bekende en minder bekende platen en het kijken naar documentaires, ontdek je de meer dan 100 jarige geschiedenis van de jazz en pop. Artiesten, componisten en stijlen worden besproken.

2de semester (februari t.e.m. juni)

Muziek opnemen met de computer: Audacity en Garageband - maandag 17u - Jeroen Baert

Aan de hand van Audacity & Garageband, twee gratis programma's voor Windows en Mac, gaan we met een computer muziek maken op een creatieve manier.

Muziekproductie met software - donderdag 17u - Vincent Brijs

Leer hoe je je eigen muziek maakt, opneemt en monteert met een DAW (Digital Audio Workstation) zoals Ableton Live of Cakewalk. Spelen met beats, sampling, sequencing, midi-composities, Mixting, etc.

Ritme-lab: Groove around the world! - donderdag 17u - Nico Manssens

De ritmes die vandaag populair zijn hebben een lange traditie die ons van Afrika naar de Caraïben via de States tot weer bij ons brengt. Je leert die magische patronen kennen, klappen en we gaan er in groep mee aan de slag. Je muzikale horizon, ritmisch lezen en onafhankelijkeid worden fijn gesteld.

 

Cross over

Wat gebeurt er als dansers, acteurs en muzikanten (klassiek en pop jazz) samenwerken om een nieuwe productie te maken? Tijdens cross over gaan we op zoek naar kruisbestuivingen.  We werken toe naar toonmomenten, maar de inhoud ligt niet vast en komt voort uit een gemeenschappelijke zoektocht. Welke muziek kan er klinken bij je tekst? Hoe zou het zijn als er iemand danst op jouw muziek? Kun je dansen met woorden? 

Ben je nieuwsgierig en hou je van dingen maken? Ben je benieuwd wat je nog meer kan met je discipline of heb je zin om eens iets nieuws te proberen? Dan ben je aan het juiste adres. Kom lekker mee buiten de lijntjes kleuren in Cross over!

Voor: leerlingen 3e en 4e graad (voormalig middelbare en hogere graad) dans, woord en muziek

Wanneer: dinsdagavond van 19u-20u30Door: Mirjam de Wit

Info en opgeven: mirjam.dewit@ma-go.be

We werken hier met lessenreeksen zodat je in drukke examenperiodes geen les hebt.

 

Notus

EERSTE JAAR PIANO VOOR BEGINNERS VOLWASSENEN met DE NIEUWE EN GEMAKKELIJKE MUZIEKNOTATIE ‘NOTUS’.

 

Wat is NOTUS?

NOTUS Muzieknotatie is een recent ontwikkelde vernieuwing van de klassieke muzieknotatie waardoor muziek lezen gemakkelijk en leuk is. NOTUS is geen opstap naar de klassieke muzieknotatie want NOTUS is een volwaardige muzieknotatie die tot de hoogste graden leidt. 

In NOTUS is memoriseren tot het strikte minimum herleid doordat alle moeilijke struikelblokken die beginners ondervinden bij het leren lezen van muziek via de klassieke muzieknotatie in NOTUS niet meer voorkomen. 

Zo moeten er bijvoorbeeld slechts 7 noten worden geleerd om alle witte toetsen, en dat zijn er 52, van de piano te kunnen spelen. In de eerste les oefen je reeds op zeven witte toetsen van de piano terwijl je tegelijkertijd de noten leest.

 

Voor wie?

NOTUS Muzieknotatie is voor alle mensen die om een of andere reden opzien tegen een klassieke opleiding maar die toch muziek willen leren lezen en spelen op een instrument. 

Deze specifieke cursus is voor piano en voor volwassenen vanaf 18 jaar tot alle leeftijden. Ook oudere senioren kunnen hun ‘pianodroom’ eindelijk waar maken. In deze pianocursus is er geen afzonderlijk vak notenleer en muziektheorie. Ook zingen wordt niet gevraagd. Kortom je leert piano spelen op een zo stressvrije manier als mogelijk.

 

De cursus.

De lessen zijn wekelijks op vrijdagnamiddag en thuis oefen je dagelijks verder. Alle noodzakelijke muziektheorie komt druppelsgewijs aan bod vanuit het spelen van oefeningen en korte stukjes. Tijdens de eerste drie maanden wordt een specifiek studieboekje gebruikt dat speciaal is ontwikkeld om alle noten te leren lezen en spelen op zowel de witte als de zwarte pianotoetsen. Ook leer je tezelfdertijd de basisbeginselen van het pianospel. 

Na deze 3 maanden is het ‘noten leren lezen’ definitief voorbij en dit voor de rest van jouw muziek opleiding want je zal alle noten voor alle pianotoetsen (en voor andere instrumenten) kunnen lezen. 

Tijdens de twee volgende trimesters wordt het traject meer persoonlijk uitgebouwd. Doordat het ‘noten leren lezen’ voorbij is, kan er voor 100% worden getraind op de pianotechniek, op het spelen van diverse ritmes, op de uitvoering enz. kortom op dat wat je echt wil doen: piano spelen!

Voor de cursus gelden de financiële regelingen zoals voor de overige cursussen aan het MAGO. Inschrijven voor deze cursus kan op het secretariaat van het MAGO, Antwerpen vanaf 10 juni 2019.

 

Meer informatie bij Erwin Clauws, de ontwikkelaar van NOTUS: mail: info@notus.world, tel. 056 60 98 05.

 

Meer info over NOTUS Muzieknotatie: www.notus.world

 

HOVE

Muzieklab Expert

Wens je naast je instrumentale training een bredere kunde en kennis te ontwikkelen waar je verschillende richtingen mee uitkan, dan is Muzieklab EXPERT iets voor jou.  Je krijgt naast  theoretische, vocale, ritme -en gehoortraining, ook meer zicht op de opbouw van een partituur, de harmonische structuur en de stijlkennis.  De lessen worden afgestemd op je eigen instrument, om tevens een ‘geëngageerd’ samenspel te bekomen. 

Voor leerlingen van de 3e en 4e graad.

Deze les gaat door op dinsdag van 18u - 19u. Leerkracht: Rientje Van Oirschot

Muzieklab-Productieklas

Muzieklab-productieklas-jeugd: Maandag 18u-19u bij Marnie Zschoeckner

Dit jaar werken we aan een eigen productie met muziek van Nightmare before Christmas en Corbs bright

Muzieklab-productieklas-volwassenen: Maandag 20u-21u bij Marnie Zschoeckner

Dit jaar werken we aan de musical Jekyll & Hyde.