Start van het schooljaar

  • 31 augustus 2020

De Groepslessen (muziek, woord en dans) starten vanaf de 2de week van september.

De individuele lessen vanaf de eerste week van september. Voor de nieuwe leerlingen is dit na contact met de leerkracht. Zij/hij zal in de loop van september contact opnemen om een dag en uur af te spreken voor de lessen.

VEILIG STARTEN

Wij hebben sinds kort zekerheid over de covid maatregelen en kunnen met opluchting aankondigen dat we veilig kunnen starten met alle lessen in code geel. Ook indien we in de loop van het schooljaar moeten overschakelen naar code oranje zullen we jullie nog op een goede manier kunnen ontvangen in de school. We blijven als docenten ook steeds klaar om over te schakelen op aangepaste online lessen.

Wij doen al het mogelijke om jullie op een veilige manier les te geven. Hieronder vinden jullie de algemene maatregelen die in heel de school gelden. De maatregelen voor het deeltijds kunstonderwijs zijn strikter dan voor de dagscholen.Specifieke maatregelen krijgen jullie nog van de docenten of vakwerkgroepen. Als jullie vragen hebben of onzeker zijn neem gerust contact op met ons, met jullie docenten of met het secretariaat.

- We ontsmetten de handen bij het binnenkomen en verlaten van het gebouw.

- Ouders kunnen niet binnen in het gebouw maar zetten de kinderen op de speelplaats af (met mondmasker). De leerkrachten komen de jonge (en de nieuwe)  leerlingen op de speelplaats halen en begeleiden hen naar de klassen. Probeer zeker tijdig aanwezig te zijn.

- Alle leerlingen en docenten ouder dan 12 jaar dragen een mondmasker in het gebouw, dit kan in bepaalde lessen onder specifieke omstandigheden afgezet worden (zang, blazers, dans). Leerlingen onder de 12 jaar moeten geen mondmasker dragen.

- We houden social distancing vanaf 12 jaar en zorgen voor steeds voor een veilige afstand bij het verplaatsen door het gebouw. Hou steeds de rechterkant aan.

- We verluchten de lokalen en ontsmetten en poetsen al het materiaal. We vragen jullie om zoveel mogelijk zelf te zorgen voor eigen materiaal en dit steeds mee te nemen naar de les. 

- Leerlingen die symptomen hebben of in quarantaine moeten blijven, kunnen de lessen niet volgen. Wij zorgen er voor dat leerlingen die niet in de lessen aanwezig kunnen zijn opdrachten krijgen en de lessen online kunnen volgen. 

- Als je vragen hebt over de inschrijving of over de lessen kan je de docenten steeds bereiken op hun mail voornaam.naam@ma-go.be adres of via Google Classroom. Je kan het secretariaat bellen of mailen of een afspraak maken indien nodig.

COMMUNICATIE VIA GOOGLE CLASSROOM

Omdat goede communicatie in deze periode onontbeerlijk is, gebruiken wij vanaf dit jaar google classroom. We vragen we aan alle leerlingen om een google adres aan te maken. Als jullie zelf al een google adres hebben kunnen jullie dit gebruiken. Jullie krijgen ook de mogelijkheid om een Ma’GO! adres aan te maken, een mail met informatie volgt asap. Onze docenten maken steeds gebruik van Google Classroom om te communiceren met de leerlingen en met de ouders. Binnen Google Classroom kunnen leerlingen en docenten filmpjes van de les delen, partituren delen, opdrachten maken, afspraken doorgeven. Zo hebben jullie een eigen platform waar jullie veilig en snel alles kunnen delen. Het is de bedoeling dat  leerlingen zelf van deze account gebruik kunnen maken en inloggen. Wij voegen ook de mailadressen van ouders toe zodat iedereen alle informatie via mail krijgt. Naast google drive krijgen jullie regelmatig een nieuwsbrief met alle belangrijke informatie.

Wij danken jullie voor jullie begrip en vertrouwen en kijken er erg naar uit om jullie terug in onze school te verwelkomen.