Woord Volwassenen

Op zoek naar de speler in jezelf?                                                                                     
Ben je een theatermaker?
Of de verteller?                                                          

In deze opleiding begeleiden we je in de zoektocht naar jouw authenticiteit op het podium, zowel als maker en/of als performer. Je volgt twee uur les per week.                                                                          

Het eerste uur maak je de keuze tussen                                           

speltheater,
theater maken of
verteltheater.                                                                                         

Het tweede uur is het vak dramalab.

volwassenen 1

Speltheater 

Bij speltheater werken we met bestaande teksten (van zowel klassieke of hedendaagse schrijvers). We onderzoeken verschillende stijlen, periodes en genres. We doorgronden personages, oefenen ons in zegging en emotie, worden bewust van onze fysieke uitstraling en leren daarmee te spelen. We verruimen ons als performer aan de hand van speltechnieken, improvisaties, bewegingsmethodieken. We werken aan jouw individuele ontwikkeling als speler. Naast een groepsgebeuren is het dus ook een individuele zoektocht naar vrijheid en creativiteit, spanning opbouwen en vasthouden.

Afdeling & Lessenroosters 

Centrum maandag en dinsdag

Docenten

tine.laureyns@ma-go.be

volwasssenen woord 2volwassenen woord 3

Verteltheater

We gaan op zoek naar de verteller in jou. We doen dit aan de hand van bestaande teksten, maar gaan ook aan de slag met zelfgeschreven materiaal. Ons traject eindigt bij het publiek. We creëren een wereld rond de tekst, werken aan spanningsopbouw als spreker, podiumgewenning, tekstanalyse en zegging.

Afdelingen & Lessenrooster

Centrum 
maandag en dinsdag

Docenten

tine.laureyns@ma-go.be

     volwassenen woord 5      

Theater maken

Je werkt aan een eigen voorstelling, tekst, enscenering, performance. Je wordt begeleidt in de zoektocht naar jouw identiteit en authenticiteit als maker én de uitvoering ervan. Er wordt niet verwacht dat je na het eerste jaar een gehele voorstelling klaar hebt. We werken in een traject van drie jaar en gaan stapsgewijs jouw project bekijken en bespreken. De uitvoering kan resulteren in een samenwerking met de leerlingen van speltheater, kleinkunst en verteltheater.

Afdelingen en Lessenroosters

Centrum Dinsdag 20u tot 22u

Docenten
tine.laureyns@ma-go.be

Dramalab

Bij elke studierichting (speltheater, theater maken, verteltheater) volgen jullie het bijvak dramalab:

Voor dit vak gaan we samen een paar keer per schooljaar naar een theatervoorstelling, aangepast aan het individuele traject of dat van de groep. We leren observeren, onderzoeken en ons verdiepen. Daarnaast krijg je ook enkele workshops rond bewegingsleer, improvisatie en spelmethodieken mee (Viewpoints, Laban, …). Ze maken je spel rijker en voeden de creativiteit.

Afdelingen en Lessenrooster

Centrum maandag en dinsdag

Docenten

tine.laureyns@ma-go.be